Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Havets vargar
Isbn: 978-91-8550-760-3
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: May 2012
Narrator: Bruno Årfors
Length: 13 hours 42 minutes

Audiobook

Havets vargar

Mellan september 1939 och maj 1945 gick över 40000 sjömän ombord på den tyska flottans ubåtar. Färre än 12000 överlevde kriget. Instängda under ytan slogs ubåtsbesättningarna inte bara mot fiendens örlogsfartyg utan även mot havet självt.

I Havets vargar skildras de strider som ägde rum på havet under andra världskriget genom tio dramatiska episoder. Med utgångspunkt i enskilda personers öden och upplevelser ombord på såväl ubåtar som ytfartyg tecknar författarna även en bild av krigets större historiska drag.

Det berättas bland annat om Günther Prien som smög sig in i den brittiska flottans viktigaste bas och sänkte slagskeppet Royal Oak och om löjtnant David Balme som bordade U 110 för att erövra tyskarnas kryptomaskin Enigma. I dessa berättelser får vi också veta hur ubåtsjakt med ytfartyg respektive flygplan gick till, hur ubåtarna användes i strid och hur det var att befinna sig ombord på en ubåt under ett sjunkbombsanfall.

Michael Tamelander är militärhistoriker och har tidigare skrivit ett flertal böcker om andra världskriget. Jonas Hård af Segerstad är sjöofficer och har tjänstgjort på ubåtsjakt- och minröjningsfartyg. Havets vargar är hans första bok.

På www.michaeltamelander.se finner du ytterligare material om ubåtskriget till havs.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone