Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Efter attentaten
Isbn: 978-91-7343-765-3
Publisher: Leopard förlag
Category:
Society & Culture
Accessible since: January 2018
Narrator: Christian Catomeris
Length: 9 hours 15 minutes

Audiobook

Efter attentaten

Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin strategi för den jihadistiska kampen 2005?

På ett sätt spelar det mindre roll. Skadan är redan skedd. Människor har dött, några har överlevt, de flesta är märkta för livet. Effekterna av deras lidande sträcker sig bortom dem själva, ut till hela samhället, och kan liknas vid det som uppstår efter ett skalv av kraftig magnitud, ett sådant som orsakar bestående sprickor i hus och hem långt ifrån skalvets epicentrum.

Skalvet som drabbade Frankrike i samband med terroristattentaten den 13 november 2015 var av en sådan dignitet att det i hotar nationsbyggen, idén om en gemenskap, i grunden.

I Efter attentaten intervjuar journalisten Christian Catomeris människorna i de senaste årens terrorattacker i Frankrike. Han möter vittnen, sörjande och de indirekt drabbade. Det är ett djuplodande reportage om ett Frankrike skakat av sorg och rädsla. Hur lever man med ett ständigt hot om tillintetgörelse?


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone