Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Bekännelsen
Isbn: 978-91-7893-122-4
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2019

E-book

Bekännelsen

»En uppslukande, intelligent roman som håller sina gåtor levande ända till slutet.« The Guardian

Hampstead Heath, London, 1980. Elise Morceau träffar Constance Holden och blir som förtrollad. Connie är vågad och förförisk, en framgångsrik författare vars bok ska filmatiseras i Hollywood. Elise följer med Connie till Los Angeles, en stad full av grandiosa drömmar.
Medan Connie stortrivs i den elektriska nya världen, där alla siktar mot stjärnorna och där ingen riktigt talar sanning, har Elise svårt att hitta sin plats. Och när hon under en fest råkar höra en konversation som kastar saker över ända, fattar hon ett impulsivt beslut som kommer att förändra hennes liv för all framtid.
London, 2017. Rose Simmons söker efter svar om sin mamma, som försvann spårlöst när Rose var spädbarn. När hon får veta att den sista person som träffade henne var Constance Holden - en författare som drog sig tillbaka på höjdpunkten av sin karriär - beslutar sig Rose för att söka upp Holden, på jakt efter en bekännelse...

JESSIE BURTON [f. 1982] är en brittisk författare, bosatt i sydöstra London. Hennes första roman Miniatyrmakaren gjorde enorm succé och blev snabbt 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman, bara i Sverige har den sålt i 75.000 exemplar. Boken gjordes även till en TV-film i två delar av BBC. Hennes andra roman, Musan, hyllades av både kritiker och läsare världen över. Bekännelsen är Jessie Burtons tredje roman.

»Jag har inte njutit så mycket av en bok på länge. Jag förlorade mig helt i historien. En modig, intelligent, underbar roman.« Sarah Winman


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone