Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Prestationsångest - Perfektionism
Isbn: 978-91-9859-416-4
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2019
Narrator: Rolf Jansson
Length: 30 minutes

Audiobook

Prestationsångest - Perfektionism

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Blir du frustrerad i olika situationer för att du eller det inte är perfekt? Tycker du att det är svårt att finna njutning i olika saker eftersom det inte lever upp till dina förväntningar? Är du rädd för att misslyckas? Är du rädd för att bli granskad och bedömd och då bli avslöjad med att inte duga? Är du rädd för att bli förödmjukad om det skulle hända? Är din omöjliga strävan efter perfektion så långt gången att den berövar dig från att finna nöje i andra saker? Du kan eventuellt lida av prestationsångest eller perfektionism.

Det finns inget fel i att göra sitt bästa och att försöka prestera ett bra resultat. Perfektionism borde inte heller vara något problem. Att göra någonting bra för att kunna uppnå sina mål innebär en sund relation till sig själv och omgivningen. Men perfektionism kan innebära mycket mer än bara positiva känslor av nyfikenhet, upprymdhet och välbehag. Perfektionismen kan ha kommit att följas av känslor av otillfredsställelse, skuld och frustration. En perfektionist straffar sig själv om allt inte blir perfekt. Detta kan medföra att perfektionisten avstår från att göra vissa saker om det finns misstanke att det inte kommer att bli perfekt. Detta kan, ironiskt nog, leda till ett misslyckande med att göra någonting överhuvudtaget. Den som eftersträvar perfektion eller ställer alltför höga prestationskrav på sig själv blir också sårbar för oro, ångest och får svårigheter med att koppla av. 

Att hålla fast vid höga prestationskrav eller perfektionism leder ofta till besvikelse och frustration. Det finns dock hjälp att hämta, en lösning som leder rakt ner till roten av det onda. Självhypnos kan hjälpa dig att komma i kontakt med och förändra ditt synsätt på perfektionism och prestationskrav på ett djupt plan, det undermedvetna. När ditt undermedvetna accepterar och tar till sig den nya informationen, så kan detta medföra snabba och varaktiga förändringar.

Hälsoprodukter och sportprodukter på nätet. Gå till Hälsobutiken.net

Tänk dig hur det skulle vara att:

- acceptera att det är perfekt att inte vara perfekt
- inse att du inte behöver behaga alla du möter
- sluta vara så kritisk mot både dig själv och andra
- inse att saker och ting kan vara lagom; inte bara allt eller inget eller bara vitt eller svart

Detta program hjälper dig att inse, även om det kan vara svårt att tro för vissa, att misslyckanden gör dig inte olycklig. Det är dina tankar kring misslyckandet som styr dig, men tankar kan omprogrammeras. Med hjälp av detta program kan du börja utplåna förlegade idéer angående vad som är "perfekt" och vad du "borde" ha gjort. Du kommer i stället att utveckla förmågan och tankesättet till att försöka göra vad som är rimligt eller hyfsat. Detta kommer märkligt nog att förbättra dina resultat och berika ditt liv.

Självhypnos mot perfektionism och prestationsångest

Självhypnos kan lindra känslor av oro, ångest och självtvivel. Denna metod kan höja ditt självförtroende och öka din självkänsla samtidigt som den kan hjälpa dig att utveckla förmågan att hitta det lugn som behövs för att komma över de onödiga känslor av självtvivel som du brottas med.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din prestationsångest eller perfektionism, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra nödvändiga förändringar, eller hur? Att du inte lyckats måste betyda att problemet finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske - i ditt undermedvetna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone