Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Sockerberoende. Dämpa ditt sötsug.
Isbn: 978-91-9859-423-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2019
Narrator: Rolf Jansson
Length: 34 minutes

Audiobook

Sockerberoende. Dämpa ditt sötsug.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Hur skulle det kännas att kunna skära ner på ditt sug efter socker?

Att bli kvitt ditt sockerberoende kan förändra din identitet, din hälsa och dina relationer.

Genom detta banbrytande program kommer vi att tillsammans bryta ditt sockerberoende och:

- Finna en lösning på ditt sockerberoende

- Ta bort ditt behov av att ha något som innehåller socker att mumsa på

- Skapa starka övertygelser som kommer att ge stöd för din grundläggande vilja att skära ner på sockret

- Skapa djupa känslor av kontroll och tillförsikt när det gäller din sockerkonsumtion

- Åstadkomma nya spännande ätmönster som inte behöver innehålla socker

Denna guidade hypnos kommer att arbeta direkt med ditt undermedvetna för att tillintetgöra underliggande behov av socker, samtidigt som du tillgodogör dig ökade inre resurser, såsom kontroll och trygghet i alla situationer.

Om du hade förmåga att göra ett medvetet val och stänga av din sockerkonsumtion, så vore detta inget problem. Men faktum är att problemet finns i ditt undermedvetna och att det är där ditt sötsug finns lagrat.

Med hjälp av detta program kan du nå ner till ditt undermedvetna och befria dig från ohälsosamt sötsug och förgörande sockerberoende, på ett sätt som kommer att ge dig de nödvändiga redskapen för ett hälsosamt leverne.

Risker med för hög konsumtion av socker

De flesta tänker på vikt eller karies när det gäller socker. Och visst är det så att socker tillförs i mycket av den mat som vi äter. Orsaken är naturligtvis att göra maten aptitlig. Tyvärr blir maten ofta näringsfattig och ökar på fettreserverna, utan att göra någon nytta i vare sig muskler eller organ. Följden kan då bli att vikten går upp - något som i sin tur ökar risken för hjärtsjukdom och t.ex. diabetes. Socker ger också upphov till syror som fräter på tänderna, något som sen kan utvecklas till karies.

Du har säkert också märkt av eller hört talas om blodsocker-effekten. Att konsumera mycket socker påverkar din kropps inbyggda mekanism för reglering av blodsockerhalterna, vilket gör att blodsockret kan komma att pendla mellan alltför högt och alltför lågt. Vissa människor kan få en släng av panik, ångest eller oro när blodsockret skjuter i höjden, för att sen följas av trötthet och lojhet när effekten klingar av, vilket i sin tur triggar på sockersuget på nytt.

Det här är säkert inte något nytt för dig, men frågan är hur du ska komma ur denna rundgång. Hur ska du skära ner på sockret, och börja fröjdas åt stabila känslor när det där sockriga smakar så ljuvligt gott?

Självhypnos för att minska ditt sockerberoende

Självhypnos kan vara en hjälp för att reducera ditt sockerberoende. För att kunna ändra på ditt beroende så måste du först ändra ditt tänkande i ditt undermedvetna. Dina tankebanor måste ändras så att du inte faller för den där kakan, glassen eller smågodiset. Detta är ett inlärt beteende som går att programmera om.

En viktig faktor för att minska sockerberoendet med självhypnos är att lära sig självkontroll. Du måste också lära dig att vara helt ärlig mot dig själv när du beräknar hur mycket du äter. Det är lätt att glömma vad du stoppar i dig mellan målen eller vad som slinker ner när du tittar på TV.

Självhypnos för att minska sitt sockerberoende är en vida accepterad hjälp och människor över hela världen har tagit till sig denna metod för att dämpa sockersuget och kunna må bättre.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone