Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Höstvind och djupa vatten
Isbn: 978-91-7893-529-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2020
Narrator: Peter Melin
Length: 7 hours 18 minutes

Audiobook

Höstvind och djupa vatten

En av de stora svenska deckarna - flera gånger framröstad som en av världens bästa kriminalromaner genom tiderna!

»H. K. Rönblom är som en intelligentare och roligare Agatha Christie.« Lotta Olsson, DN, väljer Höstvind & djupa vatten till en av de 100 bästa deckarna genom tiderna.

»Välskriven, rolig och vass!« Göran Everdahl, Go’kväll, SVT

Paul Kennet är tillbaka som läroverkslärare i Sundhamn efter ett års tjänstledighet. Nykterhetsivraren Gerhard Bäck, som arbetar som avläsare på stadens elverk, omkommer plötsligt i vad som antas vara ett pojkstreck.
Eller är det en galnings verk? Händelsen väcker Paul Kennets intresse. Han börjar söka i kretsen av möjliga gärningsmän. Finns det en mördare i ledningen för nykterhetsföreningen Höstvind?
Vid sin sida har han sin syster Susanne i rollen som en nordisk, kvinnlig, sofistikerad doktor Watson.

Höstvind & djupa vatten fick Expressens Sherlockpris när den kom ut, och röstades 1991 fram som »en av de 50 bästa kriminalromanerna genom tiderna« på Världsbibliotekets lista, en omröstning som bland annat Svenska Deckarakademin deltog i. 2015 valdes den till »en av de 100 bästa deckarna genom tiderna« av Lotta Olsson i DN. Boken är den andra i serien om Paul Kennet.

H.-K. RÖNBLOM [1901 -1965] var tillsammans med Maria Lang och Stieg Trenter en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör bland annat på Aftonbladet, och hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som uppslukande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.

»Rönbloms böcker är en glädje att läsa. De är intelligent skrivna, med god, lätt ironisk stil och dessutom ofta med ett metaperspektiv, som roar den vana deckarläsaren.« Carina Burman, Svenska Dagbladet

»Av de fyra stora i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) är H.-K. Rönblom min favorit.« Lotta Olsson, DN

»Återutgivningen av Rönbloms romaner är en kulturgärning att tacka för.« Pär Alexandersson, DAST Magazine

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone