Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Gammal ost
Isbn: 978-91-7893-570-3
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2020
Narrator: Pascal Crepault Wibe
Length: 7 hours 33 minutes

Audiobook

Gammal ost

Prisbelönt succédebut och den första av Ulf Durlings klassiska Impossible Crime-deckare!

»Ulf Durling har kommit på en av de mest pittoreska mordmetoder som någonsin prytt en deckare.« Bo Lundin, GP

I ett låst rum på Lilla Pensionatet – beläget i en svensk småstad – hittas en död man, med en flaska chianti och en gammal ost framför sig på bordet.
De tre pensionerade deckarentusiasterna Johan Lundgren (före detta faktor), Efraim Nylander (legitimerad läkare) och A.E. Cronlund får nys om fallet och kan inte motstå att ge sig i kast med det. Var och en av dem lägger fram sin lösning på den förbryllande gåtan – grundad i deras mångåriga läsning av kriminalromaner – samtidigt som den inte alltför skarpsinte kriminalassistenten Gunnar Bergman försöker lösa fallet med mer etablerade, professionella metoder.
Ulf Durlings finurligt lekfulla kriminalroman Gammal ost gjorde succé, vann Svenska Deckarakadmins debutantpris när den först kom ut 1971, och tillhör de verkliga svenska deckarklassikerna.

ULF DURLING [f. 1940] är en flerfaldigt prisbelönt deckarförfattare, bland annat med Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman (1983). Gammal ost är den första boken i Modernistas nyutgivning av Ulf Durlings författarskap.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone