Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Den ohyggliga dumheten i Listerås
Isbn: 978-91-8924-732-1
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: September 2020
Narrator: Sebastian Karlsson
Length: 6 hours 6 minutes

Audiobook

Den ohyggliga dumheten i Listerås

Förvaltningschefen Sven Klavér hamnar i den lagomkorrupta kommunen Listerås. Hans uppdrag är att få rätsida på kommunens dystra skolresultat. Vad är det egentligen som gör att barnen i Listerås har det så pass svårt i skolan? Med hjälp av sin vän Ami från Indien försöker Sven förstå sig på den ohyggliga dumhet som ibland tillåts blomstra när normalt kloka människor kommer samman i grupp.

Berättelsen skildras med värme och en stor portion humor samtidigt som den har en seriös underton då den baseras på verkliga händelser. Igenkänningsfaktorn är hög och många lyssnare kommer nog känna igen såväl karaktärer som situationer.

Boken kan även användas som diskussionsunderlag i ämnen som organisation, ledarskap, demokrati eller skolutveckling. Fokus kan då riktas mot vad som värderas, vad som accepteras, och vad som inte accepteras och hur allt sammantaget bidrar till att bromsa eller generera utveckling.

Martin Eksath är doktorand inom utbildningsvetenskap och tidigare förvaltningschef (skolchef). Den ohyggliga dumheten i Listerås är hans debutroman.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone