Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Legend
Isbn: 978-91-7893-673-1
Publisher: Modernista
Category:
12 -15 years Children's books Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: October 2020
Narrator: Ove Ström
Length: 9 hours 37 minutes

Audiobook

Legend

Första boken i den bästsäljande Legend-serien, nu på väg att bli storfilm!

* Såld till 24 länder
* En New York Times bestseller
* Filmrättigheterna sålda till CBS kommer att produceras av teamet bakom Twilight

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar. Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar.
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Wildcard - den avslutande, andra boken om Warcross-imperiet gick rakt in på New York Times bestsellerlista.

»Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Legend.« Sarah Rees Brennan, författare till The Demon Lexicon

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« The New York Times

»Legend är omöjlig att lägga ifrån sig och ännu svårare att glömma.« Kami Garcia, författare till Beautiful Creatures-trilogin

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone