Jump to content
The library informs: You made it! Varmt välkommen till Lysekils nya e-boksbibliotek!
Cover for Nära som luften
Isbn: 978-91-8946-860-3
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: November 2021

E-book

Nära som luften

Året är 1968 och Lina har just bestämt sig.
Sedan det där hemska samtalet när doktorn sa de obegripliga orden som innebär att allt snart är över, har hon bara haft en tanke i sitt huvud. Hon måste åka till Paris, staden hon alltid drömt om att få se. Innan det är för sent. Innan hennes gamla kropp inte orkar längre.
Hela livet har hon bara varit till för andra och aldrig krävt något för egen del. Först som hembiträde, sedan hushållerska och till sist trotjänarinna. Allt i samma familj. Deras liv blev hennes liv. Och under alla dessa år har hon burit på den svarta, mörka hemligheten. Den som ingen får veta något om, men som hon tänker på varje dag.
På vägen till Paris träffar Lina Jesper. En ung man på väg till stu-dentrevoltens Frankrike. Lina förundras över hans långa hår, jesus-sandalerna och det konstiga märket runt halsen, som ett upp och nervänt y i en ring. Över ryggen hänger en sliten gitarr och i blicken ser hon rädsla.

“Nära som luften” är en berättelse om två människor som möts och slår följe på en resa som kommer att förändra deras liv. Den ena gammal och döende. Den andre fylld av både livslust och vilsenhet över vem han är och vem han törs älska. Båda bär på varsin stor hemlighet.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone